Reseptivinkki: Avokado carbonara

Mieheni on ajoittain kova etsimään uusia mielenkiintoisia reseptejä vaimonsa kokeiltavaksi ja kokeilimmekin aiemmin tällä viikolla Avokado carbonaraa, johon bongasimme ohjeen Iltalehden sivuilta. Olen erittäin ennakkoluuloinen ruuan suhteen ja täytyy myöntää, että kynnys oli korkea lähteä kokeilemaan tätäkin reseptiä - täysin turhaan! Vierastan avokadoa raaka-aineena enkä esimerkiksi itse ikinä ota tortillaani quacamolea. Tykästyin niin paljon tähän ruokaan, että varmasti jatkossa myös quacamole löytää tiensä tortillaan ja saatan tehdä sitä jopa itse. 

Avokado carbonara on yhdistelmä kahta klassikkoruokaa eli avokadopastaa sekä perinteistä carbonaraa. Näistä en ole koskaan kokeillut kumpaakaan erikseen, joten meidän kokeilevassa keittiössä lähdettiin suoraan yhdistelyn maailmaan. Avokado carbonara oli suht nopea ja vaivaton tehdä alusta loppuun saakka itse, joten tämä sopii arkiruuaksikin.

Avokado carbonara

1 avokado

1 kananmunan keltuainen

120 ml kuohukermaa

1 valkosipulinkynsi

puolikkaan sitruunan mehu

55 g raastettua parmesanjuustoa


3 viipaletta pekonia

225 g spagettia

1 rkl oliiviöljyä

1. Kuori avokado ja poista kivi. Soseuta avokadon hedelmäliha, keltuainen, valkosipuli ja sitruunamehu keskenään tehosekoittimessa.

2. Lisää joukkoon pienissä osissa kuohukerma ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.
3. Paista seuraavaksi pekoniviipaleet kypsiksi pannulla ja siirrä syrjään odottamaan.

4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta vesi pois ja ripottele spagetin joukkoon hieman oliiviöljyä.

5. Lisää pastan joukkoon kastike, pekoni ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki keskenään.

6. Annostele lautasille ja ripottele päälle vielä hieman parmesaania.
Korvasin itse tässä annoksessa kuohukerman kevyellä 4% ruokakermalla, jotta sain ruuasta edes hieman kevyemmän. Niin keltuainen, avokado kuin pekonikin ovat kuitenkin jo itsessään erittäin rasvaisia, joten halusin keksiä edes jonkin keinon vähentää annoksen kaloripitoisuutta. Ainakin tässä versiossa kaikki maut olivat pienestä soveltamisesta huolimatta kohdillaan. Lisäsin omaan annokseemme myös mieheni iloksi hieman lisää valkosipulia. 

Kokonaisarvosana: 🌟🌟🌟🌟

Kokonaisarvosanaksi tämä annos saa 4/5 tähteä, sillä tämä oli erittäin maukasta ja täyttävää. Annos olisi kuitenkin ehkä kaivannut hieman lisää proteiinia yhden pekonipaketin lisäksi ja alunperin minun piti tehdä tämä kalkkunasta. Kenties myös kalkkunapekoni sopisi kevyemmäksi vaihtoehdoksi tähän ruokaan! Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan avokado carbonaraa vai oletko kenties jo kokeillut tätä? :)
  1. Oi miten hyvältä toi näyttää ja kuulostaa<3 Mä en jostain syystä käytä avokadoa ruonlaitossa lähes koskaan, enkä edes tiedä miksi, kun sekä minä että mies kuitenkin tykätään sen mausta :D Tämä resepti lähtee jossain vaiheessa testiin, ehkä just vaikka jollain kalkkunaversiolla, vaikkei toi perinteinen pekonikaan huono varmasti tuolla ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Mä aion tästä lähtien käyttää enemmän avokadoa, kun en siitä aikaisemmin muka tykännyt :D

      Poista
  2. Hmm, en ole kyllä avokadon ystävä jostain syystä, mutta kuvittelisin olevan hyvä kevennys ja silti vielä melko runsasta näin joulun jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en tosiaan ennen ollut, mutta ehkä tän myötä minusta sellainen saadaan. En tiedä mikä siinä avokadossa tökkii vai onkohan kaikki joskus syömäni avokadot olleet jotenkin huonoja. Ehkä!

      Poista

Designed by FlexyCreatives