Kuudes vuosipäivä

Olimme lauantaina viettämässä Samin kanssa kuudetta vuosipäiväämme ihan kahdestaan, sillä Typy jäi hoitoon Samin siskon luokse ensimmäistä kertaa. Tämä oli myös äidille ensimmäinen kerta, kun oli hieman "pidemmän" ajan erossa vauvasta, sillä olen ollut Typystä erossa kahden nopean kauppareissun ajan ja yhteenlaskettu kesto onkin n. 50 minuuttia. Äidin ja tyttären symbioosi on ollut tiivis ja tietysti tässä vaiheessa niin kuuluukin olla. Kyllähän sitä heti tuli kyynel silmän nurkkaan, kun ovi takanani sulkeutui ja tyttö jäi toiselle puolelle. Selvisin kuitenkin reissusta hyvin ja osasin nauttia ajasta ihan kahden.

Suuntasimme Samin kanssa Espoon Isoon Omenaan, jossa olimme aluksi miettineet Goodwin Steak Housea, mutta päädyimme kuitenkin Viikinkiravintola Haraldiin, sillä se näytti hauskalta ja listan nopealla vilaisulla siellä oli tarjolla kaikkea hieman erikoisempaa. Voin sanoa jo nyt, että valinta todellakin kannatti.

Valitsimme pöydän mukavasti kulmasta, jotta lähellä olisi mahdollisimman vähän muita ihmisiä, sillä halusimme nauttia vain toistemme seurasta. Kuten kuvasta näkyy, muita oli lähellä, mutta onneksi kuitenkin riittävän kaukana.

Palvelu ravintolassa oli erinomaista ja tässä ravintolassa oli tosiaan panostettu laatuun. Joissakin ravintoloissa tarjoilijaa saa vartoa hyvät tovit, mutta täällä tarjoilija pörräsi jatkuvasti lähettyvillä. Kyseinen nainen oli todella palvelualtis, mutta kuitenkin hieman liian suulas omaan suomalaiseen makuuni. Otimme molemmat Härkätien retki-menut ja suosittelen tätä todella lämpimästi. Retki sisälsi seuraavat vaiheet:
JÄÄMEREN RAPUKEITTOA -Samettisen kermaista rapukeittoa sekä saaristolaisleipää ja rapumoussea.

Rapukeitto oli todella maukas eikä mitään laihaa lientä. Tätä olisi syönyt mielellään enemmänkin eikä maistunut lainkaan massoittain tehdyltä keitolta.
PIPPURIPIHVIÄ KARHUNKAATAJAN HOVISTA -Karhuvoilla ja Herefordin tilan härkämakkaralla kruunattua härän sisäfileetä vierellään terva-pippurikastia, rosmariinimajoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua ja paahdettuja juureksia.

Pippuripihvin kastike vei kielen mennessään ja terva teki kastikkeesta aivan erinomaisen. Pakko myös kehua, että kastike oli ehdottomasti yksi parhaista kastikkeista, jota olen koskaan pihvin kanssa syönyt. Lisäksi pihvin kypsyys oli aivan loistava ja itse tilaan pihvin aina medium miinus-malliin.
VAHVAJOUSEN LAKRITSI-VALKOSUKLAATERRIINIÄ
Raakalakritsi-valkosuklaaterriiniä, kastia vihreästä kardemummasta ja kirsikkabalsamicosta sekä pähkinäistä myslikeksimurua

Jälkiruokana terriini ei sanonut minulle mitään, mutta hyväähän tämäkin oli. Raakalakritsi oli tämän ruuan juju ja toimi hyvin.

Kaiken kaikkiaan viikinkiravintola Harald ylitti varmasti meidän molempien odotukset ja katselinkin jo tuossa Haraldin ja Helgan rakkauspakettia meille seuraavaa visiittiä varten. Jos siis olet vailla hyvää ruokaravintolaa, suuntaa ehdottomasti Haraldiin.

Ruokailun jälkeen meidän oli tarkoitus kierrellä enemmänkin Isossa Omenassa, mutta suurin osa liikkeistä oli juuri mennyt kiinni. Meidän kotikauppakeskuksessa Kaaressa liikkeet ovat auki klo 19 saakka lauantaisin, mutta Ompussa osa oli ja osa ei. Aukioloaikoja ei myöskään lukenut juuri minkään liikkeen ovessa, joten siitä miinus. Muutoin uudistunut Omppu on todella hyvä eikä onneksi ihan liian kaukana meiltäkään vaikka mm. Kaari ja Sello ovatkin toki lähempänä.

Oikeastihan meidän vuosipäivä oli eilen sunnuntaina, mutta halusimme juhlia ensimmäistä äitienpäivääni myös erikseen. Sekin sujui varsin ihanissa merkeissä, mutta siitä lisää myöhemmin ♥
  1. Paljon onnea vuosipäivän johdosta! :-)

    VastaaPoista
  2. Vihdoin miekin alan palailemaan blogimaailmaan, kun omakin blogi siirtyy alle kahden viikon päästä vihdoinkin Bloggeriin! <3 Kiitos vaan kannustuksesta <3 Teidän vuosipäivä kuulostaa ihanalta ja ruoka näyttää todella herkulliselta - kiva täällä nälkäisenä katsella :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ihanaa! Tuleeko vanha osote takas? Johan tätä on ootettukki :) Ruoka oli ihan superhyvää, suosittelen käymään tuolla!

      Poista
  3. Onnea vuosipäivän johdosta! Oonkin seurannut teidän elämää melkolailla snapissa aika paljon, mutta koitan taas yrittää ryhdistäytyä bloggaamiseen kun pääsykokeet ensiviikolla ohi :) Jälkkäriruoka tarjoiltu kyllä tosi kivalta tommoselta liuskakiveltä, näyttää hyvältä. Kun käytiin Mammarosassa Runeberginkadulla syömässä aikanaan oli myös alkupalat vastaavilla.. Tuntuu hassulta mutta kai se tekee ruuasta esteettisemmän näköisen kun se on hienolla alustalla eikä lautasella.

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla tulee itelläkin päivitettyä snappia ihan liian usein ja blogi on jäänyt vähän sivuraiteille. Tosin tän kirjoittaminen vaatii enemmän aikaa ja sitä kun ei aina nykysin ole :) Mä haluisin kans kokeilla sitä Mammarosaa!

      Poista

Designed by FlexyCreatives